Emilia Leo förste vinnaren ut 2024

,

My Star Is Born och Emilia Leo. Där har ni 2024 års första vinnare i travets i Sverige. Rommetränaren åkte till Karlstad med en häst på nyårsdagen och anförde dagens första lopp från start till mål. – Jag hoppas att han kan få visa lite hur bra han är i år, sa Leo.

Strax före klockan 18.00 på nyårsaftonen rundade Jorma Kontio av travåret 2023 tillsammans med High On Pepper i Sylvesterloppet på Axevalla med dryga halvmiljonen i förstapris,
På nyårsdagen tog Emilia Leo vid med seger på Färjestadstravet. Årspremiären var ett lopp för hästar med upp till 15 000 kronor intjänat där femårige valacken My Star Is Born blev en vinnare för första gången i fjärde starten i karriären.
Carl Johan Jepson utmanade ända till linjen med tappre Gibraltar som travade utvändigt ledaren. My Star Is Born sträckte dock på sig och vann på tiden 1.18,6 över 2140 meter med bilstart.
– Vi har laddat länge för det här. Som alla ser är han fem år men har inte gjort så många starter. Det har bara strulat och jag tror att han levt halva sitt liv på en veterinärklinik. Vi har trott jättemycket på den här hästen men på grund av allt strul får man vara tacksam för det vi kan få ut av honom nu, sa Emila Leo i vinnarcirkeln.

En bra start
Ove Holmgren Fastighetsservice AB äger hästen som fick 25 000 kronor för segern.
Efter loppet plockade Rommetränaren ihop sina pinaler och vände hemåt igen med My Star Is Born innan det stora spelet Grand Slam 75 drog igång på Färjestadstravet.
– Jag hade bara den här till start i dag och kör inget annat lopp heller. Det kunde verkligen inte bli en bättre start på året.