Elitloppshästen regidebuterar i Östersund

,

Elitloppshästen Seismic Wave ser ut att kunna dyka upp i startlistorna på nya hemmabanan Östersundstravet vid juletid. Oscar Berglund ser fram emot att testa nyförvärvet i lopp. – Jag tror nog alla travtränare drömmer om att ha en sådan här adept att jobba med.

Dubble miljonären och tidigare elitloppshästen Seismic Wave fick flytta norröver från Solvalla i höstas och gick i träning hos Oscar Berglund på Östersundstravet.
Våren 2019 köptes hästen från USA och sattes i Timo Nurmos träning och samma höst startade avancemanget upp i klasserna på V75. Segern i bronsdivisionens final i maj 2020 på Solvalla är den penningmässigt största segern så här långt för Seismic Wave.
Året efter var hästen favoritspelad i ett av försöken till Elitloppet (32 för 10) men tog sig inte till final.
Nu är hästen preliminäranmäld till ett lopp under Östersundstravets kväll med spelet V64 torsdagen 21 december där han står med 40 meters tillägg.
Östersundtränaren Oscar Berglund har inte bestämt om debuten ska ske just den kvällen.
– Det finns lopp hela tiden och tanken är att vi ska tävla med honom i vinter eftersom han ”köpt” de nya förutsättningarna med brodd i skorna på ett väldigt bra sätt. Det är inte hundra procent att vi startar redan 21 december men sådan är preliminärplanen i alla fall. Ett tilläggslopp hemma på Östersund känns lagom att smyga ut honom i, säger Oscar Berglund.

Ingen seger sedan 2021
Seismic Wave har gjort sju starter i år för Timo Nurmos utan att det blivit någon seger. Ingen seger heller 2022 på tio starter.
Galopperna har varit många och hästens senaste seger finns så långt tillbaka tiden som oktober 2021 i Karlstad.
– Han kom fulltrimmad i alla fall och det sista han gjorde innan han kom var ju att springa en tiotid på Solvalla i september på ett bra sätt. Han känns som en unghäst både i kropp och knopp
och väldigt hungrig på sitt jobb. Det är en spännande och inspirerande utmaning att få ta hand honom. Sedan har vi allt kvar att bevisa, säger Östersundstränaren.

"En vinter i gulddivisionen"
Han föredrar att prata framtid med Seismic Wave.och betonar att hästen är ett oskrivet blad i hans träning.
– Vi ska försöka skapa nya minnen och framgångar med hästen. Han känns riktigt bra och tanken är att vi smyger igång om tre-fyra veckor. Det är en passande tid för honom här i vinter i gulddivisionen på V75. Vi får göra några starter och sedan planera tillsammans med ägarna vilken väg vi ska ta, säger han.
Det är första gången han har en tidigare elitloppsdeltagare i stallet.
– Tittar man på honom i jobben förstår man att det döljs ett stort kunnande som är relativt unikt. För trots allt har han varit en av de 16 i Elitloppet och dessutom väldigt betrodd av de som tävlade det året vilket säger en del. Med en sådan här häst är det extra inspirerande att kliva upp på morgonen och gå på jobbet.