Elitloppsbiljett till Vivid Wise As

,

Solvallas sportchef Anders Malmrot var på plats i Cagnes-sur-Mer under söndagen och efter Vivid Wide As uppvisning i Criterium de Vitesse gav han hästen en elitloppsbiljett.
– När han gör det på det här sättet är det klart att han är en av toppkandidaterna till slutsegern i Elitloppet, sa Malmrot.

Anders Malmrot delade på söndagen ut en elitloppsbiljett till Alessandro Gocciadoros Vivid Wise As.  Mattias Holmgren/TR Bild.


Därmed är den första av de 16 deltagarna i Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj klar. Den italienske unghäststjärnan Vivid Wise As har fått en nytändning sedan han kom i träning hos Alessandro Gocciadoro och i fjol slog han till med monstertiden 1.08,6 över 1
609 meter med bilstart. I vinter har han stångats med tuffast tänkbara motstånd i Paris och när han nu startade i Rivierans elitlopp joggade han hem segern på 1.09,6.
– Med sättet som han vann på i dag är det en självklarhet att han ska vara med i Elitloppet. Han hade tussarna kvar i öronen och en hel del krafter sparade. Det var imponerande att se, sa Anders Malmrot.
Alessandro Gocciadoro tog emot den rosa biljetten med förtjusning.
– Han blev jätteglad. Han har ju pratat med mig under vintern och deklarerat att när det blir 1
600 meter och de rätta förutsättningarna för Vivid Wise As så kommer han att springa väldigt, väldigt fort.
Sexårige Vivid Wise As har så här långt vunnit 14 av 38 lopp och tjänat 7,8 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75