Efter fredagens storseger ? semester för Readly Express?

,

Locktonerna om Prix d?Amerique lyssnar inte Timo Nurmos på.
Förmodligen blir det heller inget Breeders? Crown i Eskilstuna för Readly Express som i så fall ställs av för avel fram till i sommar.
– Han har haft en tuff säsong och betäckt 110 ston vid sidan av och har förtjänat lite semester.

Readly Express med tränaren Timo Nurmos och kolstybbs-skitige kusken Jorma Kontio.


Solvallatränaren Timo Nurmos är på väg ut till flygplatsen i Paris på söndagen då vi söker honom för senaste nytt om fredagkvällens seger i Grand Prix de l’.U.E.T – Europaderbyt.
Stjärnan i fokus – Readly Express – som grovjobbade sig till segern värd drygt 1,9 miljoner kronor har redan nått gården i Gnesta och rapporter kommit om en lugn hemresa.
– Han har tagit resan mycket bra och mådde också mycket bra efter loppet. Det var ett enormt lopp han gjorde och han visade nu att han är en världsstjärna. Men efter en tuff säsong behöver han semester och jag funderar på om han ska få det nu, säger Timo Nurmos.

Står över Eskilstuna?
Många vill se Readly Express i Prix d’Amerique som nybliven femåring i slutet av januari. Timo Nurmos fick frågor om det stora loppet efter fredagens storseger men avfärdade snabbt spekulationerna.
Nu verkar det inte ens bli ett sista större lopp hemma i Sverige som avrundning på säsongen. Readly Express var annars stor favorit att ta hem Breeders’ Crown i Eskilstuna i början av november.
– Det är nästan säkert att vi står över Breeders’ Crown. Jag tror det blir så, det känns så i alla fall nu. Vi får kolla i morgon bitti och se om allt är bra och så men troligen blir det en tävlingspaus och samma upplägg som förra vintern med avel och vinterträning.

Populär i aveln
Som treåring i fjol vann Readly Express sju av nio lopp och sprang in nästan tre miljoner kronor. Förlust blev det just i Breeders’ Crown i Eskilstuna i november och efter avelsbestyr årsdebuterade inte hästen förrän i början av juni i år.
Readly Express är en världsstjärna som vunnit nästan allt som går att vinna som tre-och fyraåring och är mycket populär i aveln.
– Självklart är det så att han är en av världens bästa hästar men samtidigt en häst som betäckt 110 ston i år och gjort det mycket bra på banan. Han förtjänat lite semester nu också. I november-december börjar han tappas på sperma som ska frysas inför nästa säsong och under våren nästa år är det avel som är det viktiga.
Vad är hästens viktigaste lopp nästa år, om allting går bra?
– Nästa lopp är alltid det viktigaste! säger Timo Nurmos och skrattar.

Mikael Wikner, Kanal 75