Even’s Cool Boy och Dante Godiva var två övertygande vinnare i Breeders Crown på deras hemmabana i Umeå under fredagskvällen.
Robert Dunders Even’s Cool Boy avgjorde snyggt efter en vass avslutning och Dante Godiva plockade ner Easy Cash från dödens den sista biten.

Lars Jakobsson, TR Bild.


Det kördes Breeders Crown i Umeå under fredagskvällen som även ingick i V64-tävlingarna.
Robert Dunder har en jättefin fyraåring i Even’s Cool Boy som inte var anmäld till Svenskt Travderby och istället tar sikte mot Europaderbyt och Breeders Crown-finalen i november. Nu blev det en övertygande seger i försöket i Umeå efter att han fått en fin löpning och angrep i tredje,- och fjärdespår genom sista sväng. Kort före mål tog sig Even’s Cool Boy förbi ledande Lexington Tooma och vann med knapp men säker marginal. Tränar gör Robert Dunder som även satt i segersulkyn.
I det efterföljande Breeders Crown-loppet för treåriga hingstar och valacker blev det på nytt en hemmaseger och en imponerande sådan av Dante Godiva, tränad av Ingemar Hultqvist och körd av Mika Forss. Hästen tog sin femte seger i sjätte starten när han plockade ner ledande Easy Caah från dödens den sista biten.
Peter Ingves kör storfavoriten Dreammoko åt Björn Goop I lördagens V75-tävlingar på Solänget. Nu vann Ingves åt Goop-tränade Fanny Chenal i Breeders Crown för fyraåriga ston. Fanny Chenal tog direkt hand om ledningen och vann avstannade med knapp men säker marginal i mål.
En överraskning kom i Breeders Crown för treåriga ston när Krakas, tränad och körd av Jan Ove Olsen, spurtade till seger.

Kanal 75

Publicerad september 6, 2019 23:19 via Kanal75

Dagens tävlingar