Testa di Cavolo och L.L.Royal delade på segern. Sophie Nyblom TR Bild.

Dubbla 7:or med Harry Boy – satsade 100 vann 922 000 kronor

,

I lördags blev det stor dramatik i den sjätte avdelningen på V75® då målfotot inte kunde skilja favoritspelade L.L.Royal åt mot skrällen Testa di Cavolo. En som hade båda hästarna på systemet, och därmed dubbla sjuor var en Kristinehamnsbo.
– Jag blev alldeles till mig och blev helt skakis, berättar han om lördagskvällen.

Testa di Cavolo och L.L.Royal delade på segern. Sophie Nyblom TR Bild.


Sedan något år tillbaka brukar snickaren från Kristinehamn köpa en Harry Boy för 100 kronor på lördagarna. Varken mer eller mindre.
– Jag spelar aldrig för mer och tycker att det bara är roligt att vara med överlag.
Travet tycker han är en spännande fritidssysselsättning och följer det en hel del. Men i lördags var han på födelsedagsfirande hos ett barnbarn och kunde inte följa tävlingarna. När han kom hem på kvällen och rättade kupongen kunde han inte tro att det var sant.
– Jag tittade fel först och trodde att jag hade sex rätt, och var glad för det. När jag sedan såg att det var sju rätt blev jag alldeles till mig. Jag rättade nog raden tio gånger innan jag fattade, skrattar han.

“De blev helt chockade därinne”
Lördagens succéspel var köpt i den lokala spelbutiken som han bor nästintill granne med. Att gå ner dit och prata med andra travintresserade är en rutin som han uppskattar och gör varje vecka.
– Det är gött att gå ner där när gubbarna sitter där. Det är ju bara online och telefoner i dag, man måste träffa folk också. De blev helt chockade därinne när jag talade om det här, berättar han.
Några dagar efter vinsten är glädjen stor.
– Jag tog ledigt i dag för att ordna med det här. Livet blir lite lättare nu om man säger så, avslutar en glad Kristinehamnsbo.

Julia Björklund