Dubbelt Castro i Voterlöpning

,

Först tog Sea Lieutenant hem Svenskt Derby Trial.
Sedan blev det dubbelseger för Francisco Castro i Voterlöpning där Shake The Disease vann med en nos före Couples.
– Det är en otrolig känsla att se sina två hästar som man har i loppet kämpa om förstapriset, sade Jägersrotränaren.

I mitten av juli är det dags för den 101:a upplagan av Svenskt Derby. På torsdagskvällen värmde Jägersro upp med två storlopp inför det som komma skall.
Voterlöpning var det mest penningstinna loppet med 600 000 kronor i förstapris och avgjordes över 1730 meter. Couples var på förhand en av favoriterna men fick se sig snuvad på segern av skrällen och stallkamraten Shake The Disease som reds av Jacob Johansen. Det blev en våldsam inledning på loppet med flera hästar i bredd men till sist kom det bara att handla om de två Francisco Castro-tränade hästarna som bjöd på en rafflande upploppsduell.
– Han kändes stark och det kändes väldigt bra när jag gick in i sista sväng. Men när man inte vinner med mer kan jag inte säga att jag kände att jag hade segern klar 300 meter före mål. Den andra Castro-hästen var också tuff, konstaterade jockeyn Jacob Johansen efteråt.
Francisco Castro var så klart väldigt nöjd efter sin tränardubbel.
– Det är en otrolig känsla att se sina två hästar som man har i loppet kämpa om förstapriset. Och den ena slår den andra med en nos. Det var en väldigt fin prestation av Shake The Disease som kom bakifrån.

Ytterligare en potentiell derbyhäst
Francisco Castro kunde dessutom räkna hem segern i Svenskt Derby Trial där treåringarna fick testa derbydistansen 2400 meter. Global Boxtricker ledde länge innan Balen övertog men när luckan kom på upploppet spurtade Sea Lieutenant sylvasst och bärgade sin tredje raka. Martin Rodriguez satt i sadeln och segern var värd 150 000 kronor.
– Hästen har visat väldigt fin talang de två senaste starterna och gått bra tider. Vi var lite förvånad över att han inte var mer betrodd, sade Francisco Castro i vinnarcirkeln.
Frågan är om tränaren kommer att ha tre hästar i startboxarna i Svenskt Derby 15 juli.
– Det är inte omöjligt, jag hoppas på det.

Gina Söderlund, Kanal 75