D’One sexa i New York

,

Efter positionsstrul var svenska stoet D’One chanslös att hävda sig i fredagkvällens Breeders Crown-final i New York.
Roger Walmanns häst får nu ladda om för ytterligare en start i USA innan det bär hemåt igen.

Under fredagen och lördagen ska elva finaler i Breeders’ Crown avgöras på travbanan Meadowlands i New Jersey.
Svenska stoet
D’One vann fyra av fem lopp i USA förra året men har inte kunnat förberedas som planerat under årets USA-äventyr och slutade sexa i Breeders’ Crown för äldre ston natten mot lördagen.
D’One inledde från ett sjundespår bakom bilen och körande Tim Tetrick valde att backa ner direkt i kön. Avslutningen i det 1609 meter långa loppet räckte sedan
till en sjätteplats på tiden 1.11,2.

Revansch 12 november?
Tränaren Roger Walmann var på plats och berättade efter loppet för ägarkonsortiet Stall Kennys andelshästar att nästa uppgift för stoet blir TVG Open på Meadowlands 12 november med 900 000 kronor till vinnaren.
Et ttilltänkt opp D’One skulle ha varit med i ställdes in för någon vecka sedan och ett kvallopp på Meadowlands
hade varit den
enda riktiga urblåsaren inför fredagens lopp.
– Hon var mycket finare idag än i kvalloppet och med det här loppet i kroppen så kommer hon att gå framåt till nästa start, sa kusken Tim Tetrick till stallkenny.se
Breeders’ Crown-finalen för äldre ston vanns av Ron Burke-tränade Hannelore Hanover som för Yannick Gingras travade tiden 1.10,5 över 1 609 meter.

Andraplats för Resolve
Åke Svanstedts Resolve spelades till favorit i den öppna klassen. VM-vinnaren svarade återigen för en mycket stark insats och slutade tvåa efter en löpning mestadels utvändigt ledaren.
Resolve fick inleda försiktigt som fjärdehäst och avancerades fram utvändigt ledaren i mitten av loppet när det fylldes på bakifrån.
Brian Sears smög med i Åke Svanstedts rygg med Flanagan Memory och kunde relativt enkelt ta sig förbi den sista biten.
Resolve kämpade bra som tvåa och noterade tiden 1.09,8. Andraplatsen i Breeders’ Crowns öppna klass var värd drygt 2,2 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75