D?One ringrostig i comebacken

,

Stjärnstoet D?One fick nöja sig med sjätteplatsen i lördagens comeback.
Vann loppet gjorde ett annat toppsto.
Playing Tua höll tempot uppe i ledningen och skar mållinjen på 1.10,7.
– Hade det inte varit för blåsten hade jag nog siktat på att köra under 1.10, sa vinnarens tränare och kusk Thomas Uhrberg.

Vid åtta års ålder står Playing Tua på toppen av sin karriär. Hon tycks bara bli bättre och bättre och när hon på lördagen gick ut i Summer Meeting Mares i Halmstad tog hon tredje raka segern på topptiden 1.10,7 över 1 609 meter med autostart.
– Det är en fantastiskt fin häst alltså. Klok och träningsvillig. En riktig fighter, berömde Uhrberg.
Fixstjärnan D’One gjorde sin förta start sedan oktober och hästen gav ett pampigt intryck i uppvärmningen. I loppet hamnade hon i tredje par utvändigt och på den sista bortre långsidan lyfte Örjan Kihlström ut henne till anfall i tredjespår. Men det stod tidigt klart att den åttafaldiga miljonärskan inte hade något med segerstriden att göra.
– Jag är inte nöjd med placeringen men man måste vara realist och se vad som går att göra i träningen med en sådan häst. Hon såg bra ut och det är nästa start som är viktig, sa D’Ones tränare Roger Walmann.
D’Ones nästa start är planerad till Hugo Åbergs-dagen på Jägersro. Efter det kan det bära iväg till USA igen. Där vann hon i fjol fyra av fem starter och sprang in 2,5 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75