Lena Emmoth/TR Bild.

Don Fanucci Zet jagar andra segern i Elitloppet

,

2021 spurtade han förbi samtliga konkurrenter och vann finalen – nu jagar han ytterligare en seger.
Don Fanucci Zet är klar för Elitloppet sista söndagen i maj.
– Hur overkligt det än låter så tror jag han har hittat en växel till efter Frankrikeäventyret tidigare i år. Don Fanucci Zet ser ruggigt fin ut och det ska bli väldigt roligt att åter få vara med i Elitloppet, säger tränare Daniel Redén.

Lena Emmoth/TR Bild.


Solvallas sportchef Anders Malmrot berättade i lördagens V75 Direkt i TV4 att Don Fanucci Zet är den åttonde hästen som blivit inbjuden och därmed återstår nu bara hälften av platserna till Elitloppet 2023.
– Han vann Elitloppet 2021 och galopperade som favorit ifjol. Don Fanucci Zet är otroligt snabb och såg jättefin ut senast efter uppehåll, säger Anders Malmrot.
Fyra miljonsegrar har det blivit hittills i karriären för Don Fanucci Zet; Sprintermästaren i Halmstad 2020, Hugo Åbergs Memorial på Jägersro och Norrbottens Stora Pris i Boden i fjol, men den största triumfen är från 2021 då han vann Elitloppsfinalen på Solvalla.
Don Fanucci Zet blev det året tvåa i försöket – men i finalen var han tuffast av alla och spurtade förbi ledaren Vivid Wise As, som även han är klar för årets upplaga. 2022 deltog han för andra gången och segrade på bra sätt i sitt försök. Till finalen blev han sedan spelad till favorit, men slog på en galopp direkt i starten och tappade omedelbart alla chanser till en framskjuten placering.
Don Fanucci Zet var tidigare i år sexa i Prix d’Amerique och efter några månaders uppehåll tog han årets första vinst i Bollnäs under förra veckan.
– Han känns ruggigt fin hästen! Loppet blev lämplig, men hästen kan inte kännas finare, han har aldrig känts bättre, sa kusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.
Följande hästar är inbjudna: Vivid Wise As (Italien), Horsy Dream (Frankrike), Etonnant (Frankrike), San Moteur (Sverige), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige), Go On Boy (Frankrike) och Don Fanucci Zet (Sverige).

Joakim Brundin, Kanal 75