Digital Ink tillbaka i vinnarcirkeln

,

Det var 2,5 år sedan han senast vann lopp.
På torsdagen var segerstaplaren Digital Ink tillbaks där han trivs allra bäst – i vinnarcirkeln.
Comebacken i regi Robert Bergh gav hopp om framtiden för V75-profilen.

Digital Ink såg mycket fin ut i debuten i regi Robert Bergh. JEANNIE KARLSSON. För fri publicering tom 2017-10-05.


Mellan 13 december 2014 och 28 mars 2015 radade Digital Ink upp segrar i gulddivisionen på V75. Sju raka segrar varav tre var V75-finaler.
Men sedan har det strulat för stjärnan som totalt vunnit tolv V75-lopp och hittills i karriären tjänar drygt fem miljoner kronor. Till slut valde tränaren och ägaren Stefan Melander att flytta hästen till Robert Bergh och efter tio månader i sin nya regi var det på torsdagskvällen dags för comeback i ett V4-lopp på Bollnästravet.
Och vilken comeback det blev.
Digital Ink såg mycket fin ut och från 20 meters tillägg rundade Robert Bergh fram till spets redan efter den första kurvan. Väl i ledningen dominerade den åttaårige valacken loppet och 600 meter från mål lämnade han konkurrenterna och vann med rejält med luft ner till tvåan.
Segern var nummer 25 på 50 starter för den segervane hästen. Segertiden blev 1.14,9 över distansen 2 660 meter voltstart.
– Det är bara roligt att få chans att tävla med han. Det är en fantastisk häst att köra. Vi har fått tid på oss och vi har även gett han lite extra tid. Vi får ta ett lopp i taget och förhoppningsvis får vi en rolig framtid med honom, sa Robert Bergh.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75