Derbytoppar gör upp i Bro Park Classic

,

Det höll nästan hela vägen i svenskt galoppderby för Ramstein.
På onsdagen möter den svenske derbytvåan den danske derbyvinnaren Suspicious Mind i ett nyinstiftat treåringslopp på Bro Park med en kvarts miljon till vinnaren.

Duo i fokus inför Bro Park onsdag Ramstein och Elione Chaves.  Stefan Olsson/Svensk Galopp.


Nya galoppbanan Bro Park norr om Stockholm har hand om onsdagens lunchgalopp.
V4-omgången innehåller några riktigt fina hästar och i nyinstiftade Bro Park Classic (V4-3) för treåringar spetsar det till sig ordentligt.
Niels Petersens Suspicious Mind har höjt sig flera snäpp på slutet och lekte hem det danska derbyt i den näst senaste starten och blir favorit tillsammans med Per-Anders Gråberg.
Förste utmanare på förhand är Ramstein som kommer från en hedrande andraplats i svenskt derby. Elione Chaves rider igen.
Ramstein gjorde en ruggig prestation i Svenskt Derby och formen är oförändrad på topp. Nu är det första gången på gräs, men känslan är att det ska fungera. Jag har respekt för en del konkurrenter, men det är klart att jag hoppas på vinst över passande lång distans, säger tränaren Fredrik Reuterskiöld i en kommentar i banprogrammet.
Bro Park Classic rids för första gången och lockar med 250 000 kronor i förstapris. Det är derbydistansen 2 400 meter som gäller.

Gunvald i hetluften
I V4-1 startar Fredrik Reuterskiölds Gunvald, hästen som löpte dött lopp om andraplatsen i derbyt med Ramstein. Gunvald ställs för första gången mot äldre hästar och motståndet utgörs bland annat av Silver Ocean och Avon Pearl.

Mikael Wikner, Kanal 75