Delicious U.S. sjuk igen – “Framtiden svår att sia om”

,

Stjärnstoet Delicious U.S. är sjuk ? igen.
Det svenska Prix d’Amerique-hoppet har drabbats av akuta magsmärtor och tvingades åka till Veterinärhögskolan.
– Hon har en kronisk magsjukdom, som hon har haft och kommer att få leva med resten av sitt liv, säger Daniel Redén på stallets hemsida.

Delicious U.S. har varit förföljd av skador och sjukdomar. Efter sin senaste comeback i augusti har superstoet tagit fyra raka segrar och imponerat stort. Nyligen gick tränaren Daniel Redén officiellt ut och meddelade att man siktar mot Prix d’Amerique i slutet av januari. Men nu har det kommit ett nytt bakslag och framtiden är oviss. Daniel Redén berättar själv på stallets hemsida stallzet.se.
– Delicious fick akuta magsmärtor i slutet av förra veckan och vi tvingades åka till Veterinärhögskolan i söndags. Där upptäcktes att hon har en kronisk magsjukdom, som hon har haft och kommer att få leva med resten av sitt liv. Vi gör vad vi kan för att underlätta hennes vardag och redan i måndags kunde vi hämta hem Delicious från Uppsala, säger Daniel Redén.

“Framtiden svår att sia om”
Som fortsätter med att poängtera att det var kritiskt ett tag i helgen, men att Delicious redan är på bättringsvägen.
– Man kan aldrig riktigt veta hur det här utvecklar sig och det är svårt att planera något just nu. Hästen har visat för alla vilken bra tävlingshäst hon är och det finns inte mycket mer att bevisa vad gäller den biten. Samtidigt visar hon sådan glädje varje gång man kör henne och det vore tråkigt att ta henne till avel redan nu. Framtiden är svår att sia om, säger Redén på stallets hemsida.
Sjuåriga Delicious U.S. har tagit 24 segrar på 49 starter och sprungit in drygt 6,1 miljoner kronor. Hon slog dubbla världsrekord i fjol och röstades fram till Årets Häst i Sverige.

Michael Carlsson, Kanal 75