Delicious U.S. lekte hem ny seger

,

Delicious U.S. lekte hem en ny seger efter comebacken.
Superstoet spurtade ner konkurrenterna på tiden 1.11,1 på en krävande bana.
– Hon är ruggigt fin, berömde segerkusken Örjan Kihlström.

Det var i V64-inledningen på Bergsåker under fredagskvällen som Daniel Redén hittat en lämplig uppgift till sin prinsessa. Hon hade ett lopp i kroppen efter att ha vunnit i comebacken för två veckor sedan. Delicious var megafavotit från spår sju bakom bilen över kort distans. Det var flera hästar som laddades från början men Örjan Kihlström tog det lugnt och backade ner Delicious som sista häst utvändigt. Samtidigt var det stenhårt tempo i täten. Ledande Reven d’Amour inledde första femhundra metrarna på 1.08,8 och öppnade första varvet på 1.09,9. Detta på en krävande bana efter allt regnande. Samtidigt satt Delicious i sjätte par utvändigt och följde med i angrepp ute i tredjespår sexhundra meter kvar. I utgången av sista kurvan fick hon full anfallsorder i ännu vidare spår och sedan var det spel mot ett mål. Delicious spurtade vasst mitt i banan och avgjorde lekande lätt i god tid före mållinjen. Tvåa blev bra avslutande Quid Pro Quo och trea blev Knows Nothing. Segertiden skrevs till 1.11,1/1640a.
– Hon är ruggigt fin och verkligen något extra. I sista sväng kändes det väldigt bra. Jag misstänkte att de skulle bli sega till slut där framme. Hon vann med mycket krafter kvar, sa Örjan Kihlström.

“Är så stolt över henne”
Även tränaren Daniel Redén var lyrisk över sin älsklingshästs insats.
– Jag är så stolt över henne efter allt hon har råkat ut för. Hon gick med skor och bomull i öronen och bara studsar fram. Det var långt fram men det såg väldigt bra ut. Hon är grym den här och älskar att tävla. Får hon nu bara vara frisk så får de hålla i sig, sa Daniel Redén.
Sjuåriga stoet Delicious U.S. har tagit 22 segrar på 47 starter och sprungit in drygt 5,8 miljoner kronor. Hon tog nu sin sjunde raka seger.

Michael Carlsson, Kanal 75