Danny K överlägsen i Auktionslöpningen

,

Storfavoriten Danny K stod pall för trycket.
På söndagen utklassade den tvåårige talangen motståndet i Svensk Galopps Auktionslöpning på Bro Park.
– När luckan kom invändigt var det ?game over?, sa segerjockeyn Per-Anders Gråberg.

Danny K och Per-Anders Gråberg tog en överlägsen seger i Auktionslöpningen. För fri publicering tom 2016-12-11.


Danny K kostade endast 80 000 kronor på auktion som ettåring. Med söndagens förstapris på 200 000 kronor inräknat har årets sju starter inbringat 618 151 kronor.
– Alla andra köpte dyra hästar på auktionen och så stod det en liten plutt i ett hörn. Vi fick en fin liten häst, konstaterade en av hästens ägare i vinnarcirkeln.
Per-Anders Gråberg gav Danny K ett fint lopp i draget och när hästen fick fritt spurtutrymme på upploppet lämnade han konkurrenterna.
– Hästen har lärt sig att koppla av i ryggar och visat sig ha en väldigt fin pollett och speedar bra till slut. Det gjorda han i dag också och han vann väldigt lätt, sa Gråberg.
– Jag tror att han kan fortsätta att utvecklas och även om han inte gör det håller han en väldigt hög nivå, sa hästens tränare Niels Petersen, som satsar i Frankrike i vinter.
– Vi drar till Chantilly före eller direkt efter jul och kommer att vara där större delen av nästa halvår. Det är en uppladdning inför säsongen här men vi ska prova att startar där också. Vi får prova oss fram och se lite hur det blir.

Ola Johansson, Kanal 75