Cyber Lane blev tvåa efter stallkamraten Day Or Night In i Gulddivisionen under lördagen.
Efter loppet bjöd Åbys sportchef Jon Walter Pedersen in hästen till Olympiatravet.
– Johan har tackat ja och det är en häst vi verkligen vill ha med i Olympiatravet, sa Pedersen.

Det var i söndagens Grand Slam 75-sändning i TV12 som sportchefen avslöjade nyheten. Cyber Lane spurtade in som tvåa efter Day Or Night In i den andra deltävlingen till Olympiatravet på Jägersro.
– Jag var jättenöjd med prestationen som han gjorde. Jag klockade honom till 1.09,5 sista varvet i tredjespår och det kan man definitivt inte klaga på. Han var kanske inte jättesmidig som en katt för dagen så vi har lite att finjustera. Vi får fixa och finslipa lite men mest jag tror att vi ska lätta upp träningen helt enkelt. Med loppet i kroppen tror jag att han kommer att vara lite vassare och vi har en spännande säsong framför oss, sa Johan Untersteiner och meddelade även att det blir Copenhagen Cup efter Olympiatravet, som hästen är titelförsvarare i, och sedan har plan A varit att det ska bli Elitloppet.
När det gäller Day Or Night In så tränar Johan även den hästen som styrdes in till seger av pappa Peter på Jägersro.
– Jag var jättenöjd med hästen såklart och han var väldigt förtjänt av att vinna för han har haft lite stolpe ut nere i Frankrike. Jag varnade för honom innan och det var kul att han fick besöka vinnarcirkeln igen, sa Johan.

Fem hästar är klara – kan bli Uza Josselyn
Därmed är fem hästar klara för Olympiatravet på Åby den 27 april. Sportchefen Jon Walter Pedersen har tre wildcards att dela ut, vilket blir fyra om Propulsion vinner i Umeå på lördag i den tredje deltävlingen.
– Jag är tacksam att vi fick ett så pass tidigt besked från Timo Nurmos om Readly Express. Den hästen har varit lite av en bromskloss när jag har pratat med utländska tränare, bland annat då Uza Josselyn. Efter att Nurmos sagt nej är det nu 50 procents chans att hon kommer. Jag får svar under de närmaste dagarna, sa Jon Walter Pedersen.

Följande hästar är klara:
Milligan’s School
Propulsion
Bahia Quesnot
Day Or Night In
Cyber Lane

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad april 7, 2019 18:11 via Kanal75

Dagens tävlingar