Maria Croon blir ny vd för Svensk Travsport.
Nuvarande tf vd:n Ulf Hörnberg blir vice vd när Maria Croon tillträder sin tjänst någon gång i månadsskiftet augusti/september.

Maria Croon, ny vd på Svensk Travsport AB.


– I och med att Svensk Travsport nu är och fungerar som ett aktiebolag så är det viktigt att ha en stark ledning där vd och vice vd kompletterar varandra. Vi är väldigt nöjda med det arbete som Ulf Hörnberg gjort under det senaste året och därför också glada att han vill stanna kvar som vice vd, säger Marjaana Alaviukhola, ordförande i Svensk Travsports styrelse i ett pressmeddelande.
Maria Croon kommer senast från ett uppdrag som vd för mediebolaget Lokaltidningen Mitt i Stockholm och utöver det har hon haft ett flertal ledande befattningar inom media och kommunikation med fokus på försäljning och digital utveckling. Hon har också ett stort hästsportintresse och är uppvuxen på Gotland där familjen födde upp travhästar.
– Jag är oerhört glad över förtroendet och jag ser mycket fram emot att få vara med och utveckla en sport som är så etablerad och omtyckt som travsporten. Att leda mot den svenska travsportens vision “att uppnå världens bästa travsport som är attraktiv för alla” förpliktigar, säger Maria Croon.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerad april 11, 2019 15:28 via Kanal75

Dagens tävlingar