Couples vid en tidigare seger.

Couples skrällde – Pramms nästa

,

Första segern på tre år.
Sjuårige Couples bjöd på en rejäl knall i Spring Mile på Jägersro.
– Jag har kastrerat hästen och tränat honom på mitt sätt, förklarade nye tränaren Annika Delinder sitt förvandlingsnummer.

Couples vid en tidigare seger.


På pappret såg det ut som en duell mellan Lennart Reuterskiöld Juniors toppduo Wolf of Vancouver och Plantstepdream. Den förre årets treåring i fjol och den senare etablerad som en av landets absolut främsta milers.
Och duon svarade båda för fullgoda återkomster efter vinterträningen.
Men det räckte inte mot Couples som kopplade grepp vid ingången till upploppet och vägrade släppa utmanande Wolf of Vancouver förbi sig.
– Hästen kändes väldigt bra, pigg och välgående. Vi fick en bra position och i sista sväng kände jag att det kunde gå vägen, sade en lycklig Andreas Tapia Dalbark sedan han ridit in sin första Listed-vinnare i karriären.

“Då hoppas jag att han är ännu bättre”
För amatörlicensierade Annika Delinder var det också särklassigt största framgången som egen tränare och givetvis en extra fjäder i hatten att kunna förbättra en häst från Jägersros flerfaldige champion Francisco Castro.
För även om Couples var knappt slagen tvåa i samma lopp i fjol och plockat tävlat i eliten i flera säsonger så hade han inte segrat sedan juli 2019.
– Jag köpte honom av Francisco i vintras. Det är en snygg och trevlig häst. Jag har kastrerat honom på mitt sätt. Jag är väldigt pedant och jobbar dygnet runt, förklarade Delinger segern i loppet som är ett klassiskt genrep till årets första storlopp i Sverige, Pramms Memorial.
– Nu tror jag att vi går till Pramms och då hoppas jag att han är ännu bättre.
Triumfen var värd 150 000 kronor.
Den skrällen ledde till en svårfunnen rad på V64 där bara två system hittade rätt. Dessa var inlämnade i Tyskland respektive Norge där det förra hade spelat enbart i V6-potten och belönades med 532 242 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75