Coin Perdu tog revanschen

,

Topptreåringen Coin Perdu vann mycket enkelt när han på tisdagskvällen gick ut i E3 Revanschen på Solvalla.
– Han kändes klockren! sa kusken Erik Adielsson.

Coin Perdu passerade fem miljoner kronor insprunget när han på tisdagen rundade av sin treåringssäsong med seger i E3 Revanschen. LARS JAKOBSSON. För fri publicering tom 2017-12-05.


På grund av otjänlig bana hade tisdagens V64-tävlingar flyttats från Eskilstuna till Coin Perdus hemmabana Solvalla. Det spelade knappast någon roll för utgången i E3 Revanschen, där Coin Perdu tog revansch för galoppmisslyckandet i uttagningen till Breeders’ Crown. Efter 500 meter fick hästen överta ledningen och därifrån blev segern kassaskåpssäker även om Hard Times hakade på starkt utvändigt.
– Jag var ruskigt nöjd med hur han kändes i dag och jag tror att det här var sista starten för säsongen, så det var skönt för alla runt hästen att han avslutade med seger, sa Erik Adielsson.
Segern var den Svante Båth-tränade hingstens elfte i fjortonde starten och förstapriset uppgick till 200
000 kronor. Därmed passerade den högklassige treåringen fem miljoner kronor insprunget.
– Han har allting! Han älskar sitt jobb, har fin teknik, tar upp syre bra och förvandlar det till väldigt mycket kraft länge i loppen. Han är komplett hästen, sa Adielsson.
På V64-spelet delade sex rätt ut 16
390 kronor och för fem rätt fick man 58 kronor. Fyrarättspotten på nästan 1,5 miljoner kronor gick vidare till torsdagens V64-omgång i Gävle som därmed kryddas av både jackpot och superhästen Propulsion.

Ola Johansson, Kanal 75