Championjockeyn slog till i “Premium Days” – jackpot på V64

,

Per-Anders Gråberg slog till direkt i premiären av galoppens V64-tävlingar på Bro Park under söndagen.
Men trots att championjockeyn styrde in en av omgångens största favoriter, Lushes Lashes, så var det ingen som hittade alla vinnarna.
Därmed blir det jackpot på V64 kommande söndag och en fin pott att spela om.

När startgrindarna fälldes upp på Bro Park under söndagen var det mycket som var nytt. Det var premiär för en ny stor spelform på galoppen, V64 på söndagar istället som V4 tidigare. Det var även premiär för ett nytt TV-format i TV12 och den nya galoppsändningen V64 Direkt. Söndagarna kommer att profileras som galoppens “Premium Days”.
Trots att två storfavoriter vann på V64 var det ingen som hittade sex rätt. Detta efter att det kommit tre rejäla skrällar som knockat spelarna. En av de som storskrällde var Roosmos Secret som vann direkt i årsdebuten för Ulrika Holmquist. Hästen, som tränas av Annika Sjökvist, mötte tufft motstånd men städade enkelt av dem efter en resa utvändigt om ledaren med låg vikt. Roosmos Secret var minst spelad i fältet och städade undan samtliga kvarvarande system efter den femte avdelningen.
– Jag är förvånad att han var så lite spelad. Han visade bra form i slutet på förra året och är en lågviktare. Jag är mycket nöjd med hästen, sa Ulrika Holmquist.
Championjockeyn Per-Anders Gråberg avslutade V64-omgången genom att vinna med favoriten Lushes Lashes. I en tät slutstrid höll han knappt men säkert undan före Dutch Heart. Hästen tränas av Roy Arne Kvisla som har bra form på stallet.
– Hästarna är i form och gör det bra. Vi har gjort någonting rätt i vinter och har bra stämning i stallet, det är jätteviktigt, sa Roy Arne Kvisla.
Eftersom ingen lyckades med att hitta sex rätt går alla pengarna vidare till nästa söndag då det blir jackpot på V64 på Bro Park.

Michael Carlsson, Kanal 75