Campo Bahia mot ny start i Paris – och kanske Kanada

,

Campo Bahia är hemma i Sverige igen efter den snöpliga galoppen i Criterium Continental.
Om två veckor provar han på nytt lyckan på den franska huvudstadsbanan Vincennes.
– Det blir sista starten för den här säsongen, säger tränaren Conrad Lugauer, som har funderingar på att ta sin häst över Atlanten nästa år.

Campo Bahia gör ett nytt försök i Paris 11 januari. Maria Holmén/TR Bild.


Fyraårige Campo Bahia såg mäktig ut när han förra helgen dundrade in mot Vincennes upplopp i stor ledning före franske fenomenet Face Time Bourbon. Då kom galoppen.
– I det läget var det oerhört tungt men jag blev ändå väldigt glad och stolt över hur han presenterade sig i loppet. Det ger oss stora förhoppningar inför framtiden, säger Conrad Lugauer.
Jägersrotränaren har helt stängt dörren till vinterns Prix d’Amerique men en start till ska det bli under det franska vintermeetinget.
– Han har vilat rätt mycket den här veckan men känns jättebra och ska gå ett nytt träningspass på måndag. Sedan ska han starta i ett femåringslopp (Prix de Croix) i Paris 11 januari som passar bra och efter det väntar lite avelsarbete för honom.

Jubileumspokalen största målet 2020
Inte helt otippat är Jubileumspokalen i augusti det största målet för Campo Bahia nästa år. Men Conrad Lugauer funderar också på att ge sig ut på en riktig långresa med sin topphäst.
– Jag leker med tanken att åka över till Kanada, som Bold Eagle gjorde i höstas. Det kan passa med 1
600 meter på milebana och bara ett lopp. Men vi vet hur det är i hästvärlden. Det är bättra att ta det dag för dag.

Ola Johansson, Kanal 75