Öystein Tjomsland. Tom Jönehag, TR Bild.

“Brenne Borken är ett fenomen”

,

Brenne Borken är alltjämnt obesegrad efter åtta starter.
På fredagskvällen sprang fyraåringen rekordsnabbt när han vann Prinsessan Madeleines Pokal.
– Brenne Borken är ett fenomen. Håller vi honom frisk är det en häst för den yppersta eliten, sa tränaren och kusken Öystein Tjomsland.

Öystein Tjomsland. Tom Jönehag, TR Bild.


Bollnäs körde ett par penningstinna kallblodslopp på fredagskvällen och som många gånger förr handlade det mesta om Öystein Tjomsland.
Det gick undan värre i Prinsessan Madeleines Pokal
för fyraåriga kallblod. Brenne Borken visade igen att han är en av de största talangerna som finns bland kallbloden för tillfället och är alltjämt obesegrad efter åtta starter.
Brenne Borken var snabb från start och fick överta ledningen av Juni Blixt och Tjomsland valde att hålla ett högt tempo. Juni Blixt smög med i rygg och Jorma Kontio vred ut in på upploppet och Brenne Borken fick ge allt för att hålla undan för Juni Blixt som också svarade för ett topplopp. Segertiden 1.20,2/1640 meter autostart innebär norskt rekord och nytt svenskt rekord för fyraåriga utlandsfödda kallblod och segern var värd 150 000 kronor.
– Dom är bara fyra år och Juni Blixt var också otroligt bra och Brenne Borken fick verkligen ge allt och sluttiden är fantastisk. Det är en av de bättre hästar jag tränat och en drömhäst man vill ha, sa Öystein Tjomsland.

Lekande lätt för Nordsjö Anna
Hälsingehambon/Hambostinta för bara ston blev en munsbit för Nordsjö Anna som var helt överlägsen. Nordsjö Anna stod med 40 meters tillägg och efter en lite trevande inledning valde Öystein Tjomsland att attackera dryga varvet före mål och i ett huj så satt Nordsjö Anna i ledningen och lekte hem segern. Detta var hennes 13:e segern i 18:e starten och belönades med 100 000 kronor och har sprungit in 2,5 miljoner kronor hittills i karriären.
– Hon har gjort det fantastiskt bra och hade ett bra lopp i dag. Hon fortsätter att imponera. Hon utvecklas fint och går en spännande framtid till mötes, sa Öystein Tjomsland.

Timotejs Megabyte är också obesegrad
Oskar Kylin Blom har en stor talang i Timotejs Megabyte som vann Norrländskt Treåringsmästerskap för varmblod med 100 000 kronor i förstapris. Hästen startade för fjärde gången i livet och vet ännu inte hur det känns att förlora. Timotejs Megabyte öppnade snabbt samtidigt som ett par av de värsta konkurrenterna ägnade sig åt galopp och han lyckades hålla ledningen. Väl i spets fick Timotejs Megabyte hålla ett vettigt tempo och klev bara undan på upploppet till en säker seger för en tapper Midas Mana.
– Han lyckades hålla ledningen och jag trodde inte att han skulle vara så snabb. Han går tungt balanserad och är orutinerad och jag trodde att han skulle bli rullig i svängen. Tanken är att han ska ut i E3-kvalen och målet är Kriteriet och han måste få mer hårdhet och han måste gå sig trött för att utvecklas, sa Oskar Kylin Blom.
Bollnäs delade V64Xpress med Umåker och enda överraskningen var Carroty, körd av Per Linderoth och tränad av Robert Bergh, som trots ett tufft lopp utvändigt om favoriten Timeless Sunset var starkast ändå.
V64 betalar 6 366 kronor, fem rätt betalar 174 kronor och fyra rätt 28 krono

Joakim Brundin, Kanal 75