Breeders-final till Åke Svanstedt

,

Åke Svanstedt vann den penningstinna tvååringsfinalen för ston i Breeders’ Crown i USA natten till lördagen. Runt fyra miljoner kronor var segern värd med Warrawee Michelle som Svanstedt körde själv av sina totalt tre hästar i loppet. – Hon är en fantastisk häst – stark både mentalt och fysiskt.

Travbanan Hoosier Park i Indiana i USA bjuder in till årets dollarstinna Breeders’ Crown-fest i helgen med finaler både på fredagen och lördagen.
Natten mot fredagen svensk tid avgjordes finalerna för tvååringarna och som så ofta höll sig svenska tränare framme och kapade åt sig en stor del av priskakan.
I stonas final var det fyra hästar nästan på linje i mål. Segern gick till Åke Svanstedts försöksvinnare Warrawee Michelle efter att stoet hade gått med som tredje häst och kunde knipa segern på målfoto före starkt spurtande Soiree Hanover, tränad av Lucas Wallin och körd av Tim Tetrick.
Runt fyra miljoner kronor var segern värd för Warrawee Michelle. Segertiden i mål skrevs till 1.10,7 över 1609 meter auto.
– Hon älskar att fightas och ger inte upp förrän vi säger till henne att vi är klara. Hon är en fantastisk häst – stark både mentalt och fysiskt, sa Svanstedt i vinnarcirkeln enligt ustrotting.com.
Yannick Gingras körde Svanstedt-tränade Senorita Palema till en femteplats och stallets Sierra Girl med Scott Zeron i sulkyn blev sexa i Breeders’ Crown-finalen.

Karl bäst igen
Mera svenskt blev det i Breeders Crown-finalen för tvååriga hingstar och valacker på Hoosier Park.
Nancy Takter tränar Karl som var överlägsen i loppet för Yannick Gingras efter tidig ledning och var ohotad på nya banrekordet och 1.09,5 över 1 609 meter.
– Jag tror att han är den bästa hästen jag någonsin suttit bakom, sa rutinerade Yannick Gingras i vinnarcirkeln.