Blågule Six Pack till aveln som en vinnare

,

Åke Svanstedts stjärntravare och världsrekordhållare slutade på topp.
Det blev seger i karriärens sista start för fyraårige Six Pack i TVG-finalen på Meadowlands och hästen som delägs av ett antal funktionärer på Kalmartravet går nu till avel med nästan 20 miljoner kronor intjänat.

Svenska delägare från Kalmar på plats för att se Six Pack under Hambletoniandagen 2018.


Planerna på en start i Prix d’Amerique i januari skrinlades i somras. Pengarna fyraåriga Six Pack kan tjäna i aveln vägde tyngre och lanseringen av hästen inför 2020 är igång sedan länge.
Åke Svanstedts stjärntravare Six Pack fick i stället avsluta tävlingskarriären i finalen av TVG Open Trot på Meadowlands natten mot söndagen svensk tid.
Loppet inleddes i ett högt tempo med Anette Lorentzons häst Guardian Angel Ås och Tim Tetrick i ledningen där första halvan av loppet gick efter 1.06,1!
Nancy Johanssons Manchego tog över och bakom förberedde sig Åke Svanstedt för att vrida ut med loppets favorit Six Pack.
Så skedde också och Six Pack spurtade till seger på tiden 1.08,4 över 1609 meter
Ett nytt banrekord för fyraåringar på Meadowlands.
– Det blev enkelt den här gången, det blev en perfekt resa för honom, konstaterade Åke Svanstedt i vinnarcirkeln.
Det blev en final med svensktränade hästar på de fyra första platserna. Tvåa slutade Manchego, tre Guardian Angel Ås och trea Marcus Melanders Gimpanzee.

Världsrekord i fjol
För Six Pack var lördagens lopp slutet på en kort men framgångsrik tävlingskarriär som innehöll segrar i stora lopp som Yonkers Trot och Kentucky Futurity.
I Kentucky Futurity travade Six Pack sitt världsrekord för treåringar som fortfarande står sig, tiden 1.07,9 över 1609 meter.
19 segrar på 34 starter har det blivit och i pengar närmare 20 miljoner kronor.
2020 ska Six Pack stallas upp på Deo Volente Farms i New Jersey.

Jobbar på Kalmartravet
Hästen ägs av Åke Svanstedt själv, Jeff Dural och svenskarna Tristan Sjöberg och Lars Berg. En tiondel i hästen har sju fotbollstokiga funktionärer från Kalmartravet haft under Six Packs hela karriär. Några av delägarna var på plats i New York på lördagen. “Stall Kalmar FF” kallar sig kalmariterna Johan Haglund, Tomas Olofsson, Håkan Hedenqvist, Sven-Erik Lorentzon, Maria Björklund, Lars Appelberg och Jan-Evert Petersson.

Mikael Wikner, Kanal 75