Lars Jakobsson/TR Bild.

Blågula framgångar i Nordamerika

,

Nancy Takter tog en ny storloppsseger under lördagskvällen i Kanada.
Hambletoniantvåan Ready For Moni spurtade sylvasst till seger i Goodtimes Stakes för Yannick Gingras.
Dessutom tog Åke Svanstedts superlöfte Captain Corey en ny storseger och är fortfarande obesegrad efter fyra starter.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Ready For Moni har nu tagit fem segrar på sex starter i år och en ny triumf kom alltså i finalen av Goodtimes Stakes på Mohawk Park utanför Toronto. Den treårige hingsten hade långt fram till täten men via en mycket stark spurt ute i spåren blev segern till slut enkel. En imponerande insats på tiden 1.09,7/1609a och förstapriset var 107 500 kanadensiska dollar. I sulkyn satt Yannick Gingras och tränar gör Nancy Takter, som på en vecka nu har räknat in två storloppssegrar. Förra helgen vann hon nämligen även passgångarloppet North America Cup.

Atlanta överlägsen i Maple Leaf Trot
Det kördes även storloppet Maple Leaf Trot på Mohawk Park under lördagen med bland annat Gimpanzee, Manchego och Guardian Angel som betrodda hästar i startlistan. Men ingen av dessa hade med segern att göra. Det blev istället Atlanta som var helt outstanding och tog en överlägsen seger för Yannick Gingras. Hästen är uppfödd av Stefan Balaszi och tränar gör Ron Burke. Segertiden blev 1.08,9/1609a.

Fjärde raka för Svanstedts kanon
Åke Svanstedt har en riktig kanon i tvåårige Captain Corey. Han har uttalat att det är den värsta unghäst som han har tränat. Nu kom fjärde raka segern för den karismatiska jättetalangen som i sedvanlig stil sprang med svansen rakt ut och defilerade hem en ny fullträff. Det var i finalen av Pennsylvania Sire Stakes på Pocono Downs och trots en resa utvändigt om stallkamraten Johan Palema så var det aldrig något snack. Captain Corey bara gled ifrån över upploppet i läcker stil på nya rekordet 1.10,6/1609a. Segern var värd 126 500 dollar och hästen har nu tjänat över 260 000 dollar på fyra starter. Captain Corey ägs av SRF Stable (Lennart Ågren), Knutsson Trotting, Robert Lindström, Malin Åberg, Kenneth Liljamaa och Petri Salmela.

Kanal 75