Biljetter till Elitloppet såldes slut på rekordtid

,

Bold Eagle mot Nuncio i Elitloppet.
Inte undra på att restaurangplatserna på ?Kongressen? såldes slut på rekordtid när de släpptes under måndagen.
– De var slut på 30 minuter, säger Solvallas restaurangchef Morgan Lydebring, till Travronden.

Årets elitlopp sista helgen i maj ser ut att bli det hetaste på länge. Kanske rentav det bästa någonsin. Dubbla Prix d’Amerique-vinnaren Bold Eagle från Frankrike mot fjolårets elitloppsvinnare Nuncio. Detta kryddat med ytterligare 14 världsstjärnor kan göra att publikrekordet ligger risigt till på Solvalla.
Under måndagen släpptes biljetterna de olika restaurangerna på banan. Tidigare har man bokat biljetter via telefon, men från och med i år så kan man endast köpa biljetterna online. Det är något som har förenklat arbetet för Solvalla.
– Det har varit fantastiskt och en helt ny värld som öppnat upp sig för oss. Det hela har gått väldigt smidigt och på det stora hela har det löst sig väldigt bra. Vi väntade oss bra mycket fler problem än vad som uppkommit, säger Morgan Lydebring till Travronden.

Platser kvar på Valla Krog
De mest populära biljetterna till “restaurang Kongressen” under söndagen tog slut på rekordtid.
– De var slut på 30 minuter. Tidigare har det tagit uppemot en och en halvtimme innan de sålt slut.
– Första parkett på lördagen trodde jag skulle ta slut fort, men där finns det fortfarande platser kvar. Det kan bero på att det är ett nytt moment att biljetterna betalas direkt istället för att man som tidigare ringer och bokar upp platser och får en räkning hemskickad till sig. Det var ett otroligt administrativt jobb för oss som vi sparar in massor av resurser på.
– Det finns fortfarande lite platser kvar på Valla Krog båda dagarna. Sedan har vi en ny kategori som heter Målcafé med skymd sikt, det är en helt ny produkt som vi också trodde skulle ta slut idag. Men där finns det fortfarande biljetter kvar. Sedan har vi lite biljetter kvar till Första parkett under lördagen och detsamma gäller Festvåningen och BBQ-buffén samma dag, säger Morgan Lydebring till Travronden.

Kanal 75