Betydelsefull nos i Göteborgs Stora Pris

,

150 000 kronor var förstapriset i Göteborgs Stora Pris.
En nos skiljde i mål över de 1400 meterna på gräset – till fördel för hemmahästen Vallance Road med lärlingen Ulrika Holmquist i sadeln under Göteborgs Galopps familjedag på söndagen.

Göteborg Galopp arrangerade årets stora familjedag på söndagen med uppträdande av spexaren Markoolio och en lång rad andra festaktiviteter.
Huvuduppgörelsen Göteborgs Stora Pris utmynnade i en rafflande slutstrid där Lotta Månsby-tränade Vallance Road tog hem segern med en noslängd.
I det slagna fältet närmast Hills And Dales och Varlo.
Flera av Skandinaviens största tränare var på plats för att göra upp om löpningen, som är årets största i Göteborg. Men de hade ingen chans emot hemmahästen, som tränas av Lotta Månsby i Nödige.
Det var en glad tränare som tog emot Vallance Road i vinnarcirkeln. Segern i Göteborgs Stora Pris är den största hittills för Månsby, som har två hästar i stallet.
– Om det var något lopp jag skulle vinna på Göteborg Galopp i år så skulle det vara Göteborgs Stora Pris,
sa Lotta Månsby.
Vallance Road höll sig ovanligt lugn inför start idag. För en stund tyckte jag att hon låg ganska långt ner i fältet, men samtidigt visste jag att hon har en riktigt bra speed, fortsatte tränaren.

Tillbaka från Nya Zeeland
Stoet reds av 25-åriga jockeylärlingen Ulrika Holmquist från Göteborg, som är tillbaka i Sverige efter att ha ridit framgångsrikt i Nya Zeeland i flera år.
Vallance Road kom fint ut ur startboxarna idag och sista biten in mot mål kändes det som att hon fick vingar. Härligt att få vinna med en så fin häst på hemmaplan”
sa Holmquist.
Ulrika Holmquist red med stort självförtroende på sin gamla hemmabana den här söndagen Göteborg Galopp. I Ving Milerfinal satte hon dit Stenid från Henrik Engbloms stall i Skara efter en vass avslutning över de sista 200 meterna.

Svensk galopp