Bergh: “Helt klart min skönaste seger i år”

,

Muscle Hustle skötte sig klockrent och imponerade när han vann femåringsloppet i Rättvik under måndagskvällen.
Han besegrade närmast Makethemark i en rykande avslutning.
– Det var en ruggig prestation som hästen gjorde. Helt klart min skönaste seger i år, sa Robert Bergh.

Henning Mårthans Minne är ett femåringslopp med 100 000 kronor i förstapris i som kördes som V64-4. Det blev en rivig uppgörelse mellan flera stjärnor som gjorde upp i ett rafflande upplopp. Efter tre raka galopper med diskvalifikation som följd hade Muscle Hustle gått ett kvallopp inför den här starten. Han hade känts bra i träningen men Robert Bergh var ändå osäker på hur hästen skulle sköta sig i loppet. Men det behövde han inte vara för Muscle Hustle skötte sig klockrent och blixtrade direkt till ledningen. Han inledde med 1.10 första femhundra metrarna och varvade på 1.13. Konkurrenterna radade upp sig på innerspåret i det fem hästar stora fältet. Men med 1200 meter kvar kom favoriten Makethemark glidande i andraspår och fick andra par utvändigt inför slutrundan. Då skruvade Robert Bergh upp farten successivt och via 1.09,9 sista varvet och 1.08,5 sista fyrahundra metrarna höll Muscle Hustle undan i en visslande avslutning. Ett härligt upplopp där Makethemark avslutade strålande till andraplatsen och väldigt bra var även trean Policy Of Truth som nu ser ut att vara rejält på gång igen efter en sylvass spurt.
– Det har känts att det har varit bra grejer på gång och det här var en fantastiskt skön seger. Det var en ruggig prestation som hästen gjorde. Helt klart min bästa och roligaste seger för stallet i år. Det här kommer jag att njuta mycket av i bilen på vägen hem, sa Robert Bergh.

“Vill vara med i Jubileumspokalen”
– Först var han lite låg i de sista starterna i fjol men sedan har han känts fin men hoppat bakom bilen av ren pigghet. Det har varit både det ena och det andra. Nu körde jag med framskor och det gjorde jag i några starter i fjol också. Han känns lite tung på det men jag ville att han skulle komma i mål. Det känns bra att man kan slå de bästa i femåringskullen trots att det har krånglat och inte fått något riktigt lopp sedan i maj.
– Jag vill ju vara med i Jubileumspokalen men har inte poäng så att det räcker. Så jag får leta upp något annat sådant här femåringslopp och samla poäng i, fortsatte Bergh.

Makethemark har gjort fantastiska lopp”
Segertiden för Muscle Hustle blev 1.11,4 över distansen 2140 meter med bilstart. Samma tid noterade tvåan Makethemark och kusken Ulf Ohlsson var mycket nöjd efteråt.
– Han gick jättebra och avslutade verkligen vasst. Han var jättefin. Jag ville inte köra i dödens, jag ville utnyttja hans speed och att han går ända in i mål. Han har gjort fantastiska lopp på slutet och avslutat oerhört, berömde Ulf Ohlsson.

Michael Carlsson, Kanal 75