Bearfoot vann Svenskt Oaks – “Helt fantastiskt”

,

Bearfoot, tränad av Vanja Sandrup, vann Svenskt Oaks med 700 000 kronor i förstapris.
I en stenhård upploppsfight besegrade hon närmast Reet Petite och vann till slut säkert för Valmir de Azeredo.
– Det känns helt fantastiskt, sa Vanja Sandrup som lite tidigare på kvällen fått se sin Marta vinna Altamiralöpning.


Jägersro-tränaren hade verkligen en lyckad kväll på sin hemmabana när inte bara Bearfoot tog hem den klassiska segern i Oaks. Vanja är även tränare till Marta som vann Altramiralöpning med 200 000 kronor i förstapris. Men tillbaka till Oaks så gjorde Bearfoot ett kanonlopp då han kom långt ut i spåren in mot upploppet och stred sida vid sida med Reet Petite i en tät slutstrid. Men kort före mål gick hon undan och vann med en säker halv längd till slut. En riktigt fin prestation av det treåriga stoet.
– Vi hade ett triumfkort i bakfickan och jag måste tacka Valmir extra mycket. Han rider hästarna i jobben och sa att Bearfoot står distans så vi bytte och tog Marta i Altamiralöpning istället. Vi vände på steken och det var han som pushade mig till det. Det här är jättekul, helt fantastiskt, sa Vanja Sandrup efter den fina dubbelsegern.

Sist i Derbyt – nu storloppsvinnare
Den här storloppskvällen på Jägersro avslutades med Hurricanelöpning där flera av deltagarna från Svenskt Derby var med, bland annat derbyvinnaren Nordic Defense som var favorit. Men han var slagen vid upploppets början efter att ha attackerat från kön och blev fyra. Det blev istället Sir Lieutenant som i en tät slutstrid höll undan före Miintaka den sista biten. Hästen, som tränas av Francisco Castro, slutade sist i Derbyt men tog nu gruvlig revansch när han tog hem förstapriset på 500 000 kronor i det här storloppet. I sadeln satt Maikel Narvaez Bravo.
– Han vann tre raka segrar och visade i Derby Trial att han står distansen. Men han var blek i Derbyt och var inte sig själv den dagen. Vi gick igenom hästen och hittade inga fel. Det är samma som med människor, du går upp ur sängen och känner att det här är inte min dag. Det gäller att vara lugn och bara fokusera. Han hade tränat fint i veckan och jag trodde på chans innan, sa Fransisco Castro.

Michael Carlsson, Kanal 75