Bazire: ”Detta är en maskin”

,

Franske tränaresset Jean Michel Bazire har lyckats förr i Prix d’Amerique med hästar från Norge. Efter segerrike Cicero T.G:s överlägsna seger på Vincennes i veckan högg han till med: – Detta är en maskin!

Vintermeetinget på Vincennes drar igång i november men själva nedräkningen till Prix d’Amerique är egentligen ständigt pågående.
De största blågula hoppen i vinter är Björn Goops San Moteur och Daniel Redéns Francesco Zet.
Norge har sedan tidigare Oracle Tile att hoppas på som numera tränas av Thierry Duvaldestin.
I tisdags klev ännu en norsk häst fram i Frankrike och kanske bär det ända till det stora loppet den sista söndagen i januari. Travtränaren Geir Vegard Gundersen med familj delägerCicero T.G. som skickats till Jean Michel Bazire och efter tisdagen blivit en liten snackis så här i början av vintern.
Segern i debuten för Bazire gav mersmak. Efter att ha körts till ledningen i den sista kurvan klev sexårige Cicero T.G. undan på lätta hovar på tiden 1.11,0 över 2100 meter med autostart.
Norska facktidningen Trav Og Galopp-Nytt berättar om den franske tränarens betyg efter loppet: ”Detta är en maskin! sa Jean Michel Bazire till stallfolket när han kom i med Cicero T.G. Det är starka ord av den franske legendaren och landets tränarchampion”, skriver tidningens Truls G Pedersen i fredagens utgåva.

”Vidunderligt mjuk och smidig"
Samme Bazire låg bakom förvandlingen av norske Looking Superb som blev tvåa i Prix d’Amerique 2019.
Den nye kandidaten Cicero T.G, är sex år och var tvåa i norska derbyt och som äldre trea i Oslo Grand Prix.
Geir Vegard Gundersens fru Charlotte deläger denna etablerade topphäst som kan bli ett utropstecken under vintermeetinget.
– Han bara dansade runt utan skor och checkrem och såg helt vidunderligt mjuk och smidig ut, säger Geir Vegard Gundersen till Trav Og Galopp-Nyt.
Gumdersen tränade Cicero T.G. fram till för en tid sedan med resultatet elva segrar på 27 starter. Nu ser det ut som om man kan se fram emot ett spännande vintermeeting i Paris med sexåringen.