Första testet över kort distans slutade med en knapp seger för redan elitloppsklare Aubrion du Gers hemma i Frankrike på lördagen.
Jean-Michel Bazires nioårige valack bärgade 14:e raka segern utan att glänsa.

Aubrion du Gers grejade 14e raka utan den vanliga marginalen.


En bit över 400
000 kronor i förstapris stod på spel i sprinterloppet Grand Criterium de Vitesse Baisse Normandie i Argentan.
Jean-Michel Bazire lät Aubrion du Gers känna på elitloppsdistansen för första gången. Ett test som visserligen slutade med seger – men det var inte samma show som vanligt av den franske hästen.
“Världens bästa valack” var bra med i starten från sjundespåret. Jean-Michel Bazire körde till ledningen efter den första kurvan och fick omgående Billie de Montfort över sig då Eric Raffin genomförde en fräckis och övertog – för att i momentet efter släppa ledningen till jättefavoriten igen.
Andrahandaren Billie de Montfort kunde sedan överraskande utmana favoriten över Argentans långa upplopp. Eric Raffin vred ut när det återstod ett par hundra meter och Billie de Montfort närmade sig.

“Inte perfekt i dag”
Jean-Michel Bazire såg orolig ut ett tag och fick hålla igång Aubrion du Gers som vann loppet med en knapp längd tillgodo på Billie de Montfort. Segertiden skrevs till
i sammanhanget moderata
1.13,5 över 1609 meter med bilstart.
Banan i Argentan mäter 1325 meter och man tävlar i högervarv.
Aubrion du Gers hade lite problem i kurvorna där han sprang och drog vänster bak. Så det kan vara så att han går bättre vänstervarv än vad han gjorde i högervarv i dag. Det är en fantastisk häst men han var inte perfekt i dag, sade ATG Lives expertkommentator Stefan Hultman.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerad april 27, 2019 19:25 via Kanal75

Dagens tävlingar