Timo Nurmos har ett nytt stjärnskott i Izzy.
Det fyraåriga stoet tog sin åttonde raka seger och är fortfarande obesegrad.
– Hon var jättefin och har vunnit med krafter kvar varje gång, berömde segerkusken Jorma Kontio.

Izzy började tävla först i mars i år som fyraåring. Enligt tränaren Timo Nurmos har hästen varit lite sen i utvecklingen men nu har det verkligen lossnat. Izzy vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter åtta starter. Hon har vunnit från alla möjliga positioner som ledningen, ”dödens” och bakifrån. I söndagens Grand Slam 75-tävlingar på Solvalla kom åttonde raka segern. Jorma Kontio tog en lugn start och inledde i andra par utvändigt. Men ute på den första bortre långsidan lämnade han sin position och körde för ledningen. Izzy övertog täten drygt 1400 meter kvar och sedan var det spel mot ett mål. Jorma Kontio kunde sitta lugn över upploppet när Izzy gled undan till en lätt seger i en snabb avslutning.
– Hon var jättefin och har varit fin varje gång. Hon var inte trött i mål och jag behövde inte öppna öronen. Det är en växel till. Hon har haft krafter kvar varje gång, sa Jorma Kontio.
Segertiden för Izzy blev nya rekordet 1.14,4 över distansen 2140 meter med bilstart. Hon har nu sprungit in 300 000 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad oktober 15, 2017 17:59 via Kanal75

Dagens tävlingar
Åby (Å) V65 V4 V3