ATG blir ny huvudsponsor för Svensk Handboll från 1 juli och minst fyra år framåt. Christoffer Borg Mattisson.

ATG ny huvudsponsor för Svensk Handboll

,

ATG blir ny huvudsponsor för Svensk Handboll från 1 juli och minst fyra år framåt.
– Handbollen berör och väcker härliga känslor, inte bara på planen utan även utanför. Därför är ATG både stolta och glada över att bli en del av Svensk Handboll, säger Hasse Lord Skarplöth, CEO på ATG.


Det nya avtalet innebär att ATG blir huvudsponsor för Svenska Handbollförbundet, handbollsligorna för herrar och damer, samt landslagen. Avtalet gäller från 1 juli fram till halvårsskiftet 2025, med option för ytterligare två år.
– I dessa coronatider känns det extra tryggt att gå in i ett långsiktigt avtal som kommer att ge oss resurser för att utveckla Svensk Handboll ytterligare och fortsätta att satsa på såväl elit som bredd, säger Robert Wedberg, generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet.

De svenska handbollslandslagen tillhör landets mest framgångsrika och uppskattade lag. Damlandslaget har vunnit silver och brons i EM och spelat i de tre senaste OS-turneringarna. Herrlandslaget har fyra VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver. Så sent som i januari var Sverige i VM-final mot Danmark, men fick nöja sig med silver.

Närmast ska såväl herrarna (12-14 mars) som damerna (19-21 mars) spela OS-kval. Både herr- och damlandslaget bedöms ha goda möjligheter att kvalificera sig till OS i Tokyo i juli-augusti.
– Vi har några härliga och spännande år framför oss, med chans på dubbla OS-turneringar och därefter VM för såväl herrar som damer på hemmaplan 2023, säger Stefan Lövgren från Svenska Handbollslandslaget.

Hasse Lord Skarplöth ser fram emot ett spännande och givande samarbete mellan ATG och Svensk Handboll.
– ATG och handbollen delar många värderingar och arbetar båda för allas lika värde, jämställdhet och mångfald. Tillsammans med Svensk Handboll vill vi nu utveckla upplevelsen både på och utanför handbollsplanen, säger han.

Kanal 75