ATG inleder undersökning mot tyskt spelbolag

,

ATG har beslutat att inleda en undersökning mot Hamburger Trab-Zentrum och det tyska bolagets partner spelbolaget Pferdewetten.
– Vi har uppgifter om att Pferdewetten erbjuder sina kunder rabatter på ATGs produkter. Det är i så fall ett solklart brott mot våra bestämmelser och avtal, säger Magnus Lunner, säkerhetschef ATG.

Ett tyskt spelbolag granskas av ATG.  THOMAS BLOMQVIST. För fri publicering tom 2016-11-03.


Enligt ATG:s vadhållningsbestämmelser och det avtal som finns mellan ATG och Hamburger Trab-Zentrum är det förbjudet att erbjuda kunder rabatter på ATG:s produkter.
– Lika villkor ska gälla för samtliga av våra kunder. Om detta råder inget tvivel. Vi har därför i dag beslutat att inleda en utredning för att klargöra de uppgifter vi har. Under utredningstiden kommer Hamburger Trab-Zentrum och dess partner bli avstängda för allt spel på ATG:s produkter, säger Magnus Lunner.
Hamburger Trab-Zentrum är partner till ATG och erbjuder tyska kunder spel på ATGs produkter bland annat via Pferdewetten.
– Omsättningsmässigt är Tyskland en liten spelmarknad för ATG. De tyska kunderna vinner i paritet med genomsnittet av vår totala kundgrupp, säger Magnus Lunner.
ATG utreder sedan en tid tillbaka också den belgiska partnern PMU Belge för eventuellt avtalsbrott.
– Utredningen pågår och därför vill jag i nuläget inte uttala mig mer om innehållet i den utredningen, säger Magnus Lunner.

Pressrelease ATG