ATG erbjuder spel på ridsport under Gothenburg Horse Show

,

För första gången under Gothenburg Horse Show går det att spela på hästhoppning hos ATG.
Det blir vinnarspel i klasser där våra svenska hemmahopp, med Peder Fredricson i spetsen, ställs mot några av världens för närvarande bästa ryttare.
– ATG skapar spännande spelupplevelser i samband trav- och galopptävlingar året om. Därför känns det både naturligt och väldigt roligt att kunna erbjuda spel på ridsport, säger Katarina Widman, försäljningschef på ATG.

Belgiske Nicola Philippaerts på Ustina Sitte under Gothenburg Horse Show 2017. I år erbjuder ATG spel på hästhoppningen under tävlingarna i Göteborg. Claes Jakobsson/ Gothenburg Horse Show. För fri publicering tom 2018-02-06.


Gothenburg Horse Show pågår från den 20 till 25 februari och är ett mycket populärt evenemang som årligen lockar över 70 000 åskådare.
ATG tar spel på hästhoppningens högsta klass under torsdag, fredag, lördag och söndag. Det är en (1) tävling respektive dag där det är möjligt att spela Vinnare, vilket innebär att spelarna ska välja och satsa på det ekipage som de tror vinner den dagens hopptävling.
Det kommer gå att spela både via ATGs vanliga kanaler (ATG.se och butiker) och självklart på plats i Scandinavium där tävlingarna hålls.
– Vi är både stolta och glada över att ATG gett oss förtroendet att erbjuda vår publik möjligheten att spela vinnarspel på hästhoppningen. Vår tävling erbjuder sport av världsklass, det här kan ge ytterligare en dimension till upplevelsen, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.
– Det är ett spännande initiativ och det ska bli intressant att se hur det hela faller ut. Det kan ge vårt långvariga samarbete framtida möjligheter att ta ytterligare ett steg, säger Svenska Ridsportförbundets generalsekreterare Annika Tjernström.
ATG ägs av den svenska trav- och galoppsporten. Allt överskott, ifjol 2 miljarder, går tillbaka till hästsporten.
– ATG är motorn i den svenska hästnäringen och vi har ett engagemang i ridsporten sedan många år tillbaka. ATG har tillåtelse att anordna spel på ridsport och vi tror att möjligheten till spel är ett välkommet tillskott för både ridsportpubliken och alla ATG:s kunder, säger Katarina Widman.
I dagsläget finns inga fler bestämda ridsportevenemang i ATGs spelkalender.
– Vi ser fram emot de här dagarna i Göteborg med spänning och får sedan göra en ordentlig utvärdering innan vi tar några beslut om framtiden, avslutar Katarina Widman.

Fakta ATGs spel Vinnare
Det gäller att hitta vinnaren i spelet och om du gör det vinner du grundinsatsen multiplicerat med oddset, som kan sjunka och stiga fram till spelstopp. Ju fler som har spelat på vinnaren, desto lägre odds. Ju färre, desto högre. Blir hästen/hästarna strukna återbetalas din insats. Lägsta insatsen är 5 kronor.

Historik ATG och spel på ridsport
ATG har arrangerat spel på ridsport vid ett tidigare tillfälle. När Ryttar-VM hölls i Stockholm 1990 fick ATG ett tillfälligt tillstånd av myndigheterna att arrangera spel under mästerskapet.

ATG