Lars Jakobsson/TR Bild.

Årsdebuterade med 13:e raka

,

Margareta Tooma inledde på onsdagen säsongen hemma på Solvalla.
Det slutade på samma sätt som hennes samtliga starter under fjolåret – med seger.
Nu ståtar sjuåringen med 13 raka ettor i resultatraden.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Örjan Kihlström satt som vanligt i sulkyn bakom det Daniel Redén-tränade stoet och sedan hon lämnat tredje par utvändigt 1
250 meter från mål krigade hon ner ledande Kilimanjaro i en härlig duell.
– Hon är lite speciell i och med att hon är lite trög hela vägen och från sidan ser hon aldrig ut som en vinnare, kan jag tänka mig. Men känner man henne som jag gör vet man att hon alltid går till mål och oftast reder ut det. Hon är nog smartare än vi och gör bara det hon behöver, sa Örjan Kihlström.

Tionde raka efter mäktig prestation
I det efterföljande loppet var det dags för nästa segerstaplare att äntra banan. Mattias Djuse-tränade Winterburn kom till start som obesegrad efter nio lopp och när han återvända till stallet var tionde raka fullträffen i hamn. Och det efter en makalös prestation. Efter stor startgalopp, som till synes pulveriserade alla segermöjligheter, gick han i kapp till sjätte par utvändigt och sedan han lyfts ut i tredjespår knappa varvet från mål rundade han fältet och vann till slut enkelt.
– Han kändes så ruggigt fin så det ändes som att han kunde gå runt dem ändå. Men det är lite oroväckande att han galopperade i dag för han har varit säkerheten själv. Men så är det ibland för många hästar och vi får hoppas att det var en engångsföreteelse, sa kusken Magnus A Djuse.

Ola Johansson, Kanal 75