Jean-Luc Lamaère-LeTROT.

Ännu en fransman klar för Elitloppet

,

Etonnant och Horsy Dream är redan klara. På lördagen blev ännu en fransk häst inbjuden till årets Elitlopp. Med 36 dagar kvar får Go On Boy den sjunde rosa biljetten.
– Det är en ära att åter bli inbjuden till Elitloppet och jag hoppas kunna göra som jag gjorde med Dijon, säger tränaren Romain Derieux.

Jean-Luc Lamaère-LeTROT.


På lördagen delades den sjunde biljetten ut till Elitloppet som avgörs sista helgen maj. Det skedde från Frankrike i sändningen av Vinnare V75 med Solvallas sportchef Anders Malmrot som var på plats och såg Prix de l’Atlantique.
– Go On Boy har jag haft ett gott öga till länge och nu är han tillbaka i storslag igen. Han är en väldigt snabb häst och kommer passa perfekt på Solvalla, säger Anders Malmrot.
Det blir första gången som Go On Boy kommer till Sverige, men hästens tränare Romain Derieux är desto mer känd för Elitloppspubliken. 2019 vann han Elitloppet med sin Dijon och nu kommer fransmannen med en ny stjärna till Solvalla.
Go On Boy hade sin bästa tävlingssäsong hittills under 2020 med vinster i Prix de Milan och Prix Vindex. Bland hans större segrar i övrigt är vinsten i Prix de Washington 2021 en av de som sticker ut.
I lördagens Prix de l’Atlantique slutade Go On Boy tvåa bakom redan inbjudna Etonnant trots ett mycket svårt trettondespår, men efter en virvlande spurt över upploppet lade han beslag på andraplatsen och nu väntar Elitloppet 2023 för Go On Boy.
– Min häst var väldigt bra idag och nu blir det ingen mer start innan Elitloppet, hälsar Romain Derieux.

Inbjudna hästar till Elitloppet är: Vivid Wise As (Italien), Horsy Dream (Frankrike), Etonnant (Frankrike), San Moteur (Sverige), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige) och Go On Boy (Frankrike).

Joakim Brundin, Kanal 75