Alla spelare flög men kusken Flygare var glad

,

Skrälltätt och glatt. 34-årige Eric Flygare med licens på Axevalla vann sitt första lopp på måndagskvällen med stallets Lexington Zon och var en av de överraskande vinnarna i V64® i Karlstad där ingen lyckades få sex rätt. – Jag kände aldrig att jag skulle få luckan – den bara kom! skämtade segerkusken som tränar hästar tillsammans med sambon Josefine Ivehag.

Under en synnerligen skrälltät kväll på Färjestadstravet blev det extra nerv i amatörloppet Copiads Elitsko med 30 000 kronor till vinnaren.
Domarna tittade lite extra på filmen och konstaterade att kusken som var först i mål inte hade kört snävt då luckan uppenbarade sig från ledarryggen.
Eric Flygare hade tio segrar bakom sig som kusk och fick nu avlägga sitt maiden tillsammans med Lexington Zon som han tränar tillsammans med sambon Josefine Ivehag.
– Det här är en av topp fem roligaste i livet…övriga fyra är när barnen kom och lite sånt, kommenterade segekusken.
Första segern för kusken alltså.
Men inte nog med det.
Tvåa i mål blev Peter Strömberg med hästen Lasses Tara som även den tränas av amatörtränarparet som håller till på Bjertorp Travcamp, inte långt från Axevallatravet.
En dubbel till stallet med andra ord.

”Klart att det blev lyckat”

Eric Flygare satt bakom en startsnabb häst och körde till ledningen när bilen lämnade fältet. När stallkamraten och loppets favorit Lasses Tara kom farande fann Eric Flygare det för gott att släppa.
Peter Strömberg ledde sedan loppet till upploppets början med Lasses Tara där sjuprocentaren Lexington Zon kunde styras ut och avgjorde kort före mål.
– Jag var rädd för att bli hängandes och tänkte att jag måste ladda från start. Men vi ville se honom i ryggar och jag hade nog släppt oavsett vem som hade kommit. Men det är klart att det blev lyckat när det var Lasses Tara som kom, sa Eric Flygare.
Axevallas Josefine Ivehag står som tränare till 24 hästar.
– Vi jobbar med det här heltid. Det har varit ett hyfsat år i alla fall, sedan kan det alltid gå bättre.

Superjackpot tisdag
Eld Riga vann kallblodsloppet på kupongen tillsammans med Julia Nilsson. En 64-oddsare på vinnarspelet och blygsamt spelad på V64 – markerad på endast 0,40 procent av systemen.
Julia Nilsson har kört tioåriga Eld Riga och visste att det var ett smyglopp som gällde. Nilsson, med B-licens på Färjestadstravet, lyfte ut sin häst till andraparet utvändigt varvet från mål och satt still till 250 meter kvar.
– Hon är otroligt lättkörd och är otroligt speedig en bit. Men det tar fort slut och då tar det tvärstopp. I dag var hon riktigt duktig, sa Julia Nilsson om hemmaamatören Tommy Edströms häst.
Svårighet nummer tre för spelarna var Per Fromell-tränade Massachusetts som vann med Mikael J Andersson.. En vinnare som även den var spelad på noll procent på V64.
Inför den sista avdelningen återstod två system vardera värda 1,2 miljoner kronor.
Inget av systemen hade dock streckat andrahandsfavorien Future Sox som vann den sista avdelningen för Mika Forss och det blev jackpot på sex rätt.
Färjestad bjöd faktiskt på en dubbeljackpot på måndagskvällen och nu vankas SuperJackpot V64 på Jägersro tisdag kväll med potentiella 11 miljoner kronor till ensam vinnare med sex rätt.
Mikael Wikner, Kanal 75