Sommar och trav på Åland.

Ålandstravet ler åt plötsliga stängningsryktet

,

Rykten menar att Ålandstravet ska stänga.
Verkligheten är en annan.
– Vi ska absolut inte slå igen. Snarare tvärtom. Det känns som att vi har ett litet uppsving just nu, säger travbanechefen Pia Eriksson till Ålandstidningen.

Sommar och trav på Åland.


Ålandstravet hade sin årspremiär på Kristi himmelsfärdsdag i maj då det kördes sju lopp. Nästa tävlingsdag är lördagen 8 juli och sedan rundas säsongen av med tävlingar lördagen 5 augusti.
Tre tävlingsdagar för den lilla banan i år. Förra året körde banan bara två.
Planer finns också på att öka på med ytterligare en tävlingsdag 2024.
Lite vind i seglen. Under sommarmeetinget på Åland började det ändå gå rykten om att banan snart skulle vara ett minne blott. Att Ålandstravet skulle stänga efter årets meeting.
Något som fick Ålandstravets verksamhetsledare Pia Eriksson att gå ut på sociala medier och dementera.
Ålandstidningen intervjuade en häpen travchef i veckan.
– Det började med att en travjournalist från svenska sidan ringde mig. Han sade att han hört rykten om att vi ska stänga. Därefter fick jag ett meddelande på messenger från en av våra medlemmar som i sin tur hade fått ett meddelande från någon som undrade ifall vi är på väg att stänga ner, berättar Pia Eriksson för tidningen.

“All publicitet är bra publicitet”
Ålandstravet dementerar det plötsligt stängningsryktet.
– Det heter väl att all publicitet är bra publicitet. Men faktum är att vi har fått bra respons. Vi vet redan nu att det är gäng på väg över från Sverige till våra tävlingar i sommar. Jag har till och med hört att man ska arrangera någon bussresa hit, säger Pia Eriksson till lokaltidningen.

Mikael Wikner, Kanal 75