Åke Svanstedt stängs av i 30 dagar för dopning

,

Åke Svanstedt stängs av i 30 dagar för dopning i USA sedan två av hans hästar testats positivt för kortison.
– Vi kommer att överklaga och som jag förstår kommer det att gå vidare till civilrätt, säger Åke Svanstedt till travronden.se.

Åke Svanstedt med Resolve.  THOMAS BLOMQVIST. För fri publicering tom 2016-12-13.


Det är amerikanska sajten harnessracing.com som skriver om domen mot den svenske tränaren som offentliggjordes på tisdagen.
Den svenske tränaren stängs av i 30 dagar och får 1000 dollar i böter, sedan två av hans hästar befunnits ha tävlat med ämnet Dexametason i kroppen under Hambletonianhelgen i augusti.
Hästarna det handlar om är elitloppstvåan Resolve och fyraåriga stoet Blue Muse som vann ett amatörlopp under den stora travhelgen.
Enligt harnessracing.com blir följden av domen att Resolve blir av med segern i John Cashman jr Memorial och drygt en miljon kronor i prispengar. Segern går nu i stället till Obrigado, tvåan i mål i miljonloppet.
Blue Muse som startade på fredagen hade ett jättehögt värde. Resolve som startade på lördagen hade inte ett lika högt värde, men över gränsvärdet. Det är ett kortison och jag har aldrig använt kortison på någon av mina hästar, säger Åke Svanstedt till Travronden.

Kanal 75