Aetos Kronos mot Prix d’Amerique

,

Aetos Kronos kommer. Jean-Michel Bazire avstår. På tisdagskvällen kom två intressanta nyheter inför Prix d’Amerique.

Det blågula laget ser ut att få oväntad förstärkning i vinterns stora slag på Vincennes.
Det är Paris Turf som berättar att Jerry Riordan bestämt sig för att starta Aetos Kronos, som med sina 12,4 miljoner kronor på priskontot torde ha rimlig chans att komma med.
– Hästen är inte på samma nivå som för några säsonger sedan, men ägaren Jeff Snyder är 75 år och frågade mig när han skulle få nästa chans att vara med i Prix d’Amerique. Han vill uppleva glädjen av ett sådant evenemang. Och hästen är i alla fall i bra form, berättar Jerry Riordan för Paris Turf.
Den franska facktidningen rapporterar också att Jean-Michel Bazire bestämt sig för att lämna ifrån sig tömmarna på regerande mästaren Hooker Berry till sin son Nicolas – som vann Prix d’Amerique 2022 med Davidson du Pont.
Pappa Bazire har vunnit Frankrikes största travlopp som kusk vid fem tillfällen och enligt Paris Turf kört varje upplaga de senaste 26 åren.
Bazire har ytterligare en häst inkvalad i supertalangen Jushua Tree, men där har beskedet varit att man istället siktar mot femåringsloppet Prix Bold Eagle.
Andra svenskar som visat intresse för att vara med i Prix d’Amerique och har chans att komma med på pengar är Power och Moni Viking.
En som garanterat får vara med om hon vill är derbyvinnaren Joviality, men även här har tränaren Sabine Kagebrant nämnt Prix Bold Eagle som ett mer troligt alternativ.