Vojlockfärger, tävlingsdagar och hästar som vunnit V75.
23-årige Rasmus Holmberg-Nilsson från Malmö var felfri i kunskapsfrågorna i tävlingen VM i V75 och blev världsmästare i överlägsen stil i direktsänd tv på lördagen.
– Jag har varit på trav sedan jag var fem och då får man ha lite koll.


Morfar tog honom till travet när han var fem.
Sedan har intresset bara vuxit sig starkare.
23-årige Rasmus Holmberg-Nilsson var en överlägsen vinnare när VM i V75 avgjordes med kunskapsfrågor i Stockholm på lördagen.
Inte ett fel i semifinal och final.
– Jag gillar tävlingarna och sporten lika mycket som spelet. Morfar tog mig till travet när jag var fem och vi går tillsammans fortfarande ibland när det passar, säger världsmästaren från Malmö som med kungakronan på huvudet passade på att hälsa till morfar Kent Holmberg i programmet V75 Direkt i TV12.
Under sex veckor har runt 35
000 spelare deltagit i tävlingen med inlämnade kuponger och tävlat om att få flest rätt. Rasmus Holmberg-Nilsson gick vidare via en etappseger till finaldagen i Stockholm. Av 16 semifinalister gallrades tre finalister ut som fick svara på frågor i ämnet trav i direktsänd television där Malmöbon blev först till sju rätta svar.
Rasmus Holmberg-Nilsson hade bland annat koll på att det brukar vara rosa färg på vojlockarna i den sjätte avdelningen på V75.
Världsmästaren får en kvarts miljon i kontanter.
– Jag gillar ju att resa så det lär bli att jag satsar lite av pengarna på att åka någonstans. Det känns väldigt stort att ha vunnit. Kul också att bara ha varit med i tävlingen och ha umgåtts med alla semifinalister och snackat trav här i dag, säger kungen Rasmus Holmberg-Nilsson.
Segern var alltså värd 250 000 kronor. Tvåan Fredrik Smids från Våmhus strax norr om Mora
fick 75 000 och trean Mathias Munter från Lycksele 50 000 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerad november 10, 2018 19:34 via Kanal75

Dagens tävlingar